שיפוצני'ק שהעלה את מחיר השיפוץ לפני העבודה

שאלה:

חתמתי חוזה עם קבלן בסך 28,000 אלף ₪, עבור שיפוץ הבית. לפני תחילת העבודה דרש הקבלן ששכח להוסיף עוד 3,000 ₪ ולכן עכשיו מבקש להעלות את המחיר מעבר לנחתם בחוזה. אני שתקתי ולא הסכמתי בליבי. עכשיו בסיום העבודה האם אני חייב להוסיף לו מעבר הכתוב בחוזה.

תשובה:

אינך חייב להוסיף 3,000 ₪.

נימוקים: כיון שהחוזה הוא המחייב את תנאי, אינו יכול להוסיף תנאים ומחירים על הכתוב בחוזה. והקבלן שטעה היה צריך לבקש לערוך חוזה חדש טרם כניסתו לעבודה.

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי