לשלוח דברי מאפה לזקנה ואולי יגיע נזק לאחרים

שאלה:

אשתי כעובדת במושב זקנים טיפלה בזקנה מסוימת זמן מסוים, גם עכשיו שכבר הפסיקה לעבוד ממשיכה לשלוח דברי מאפה לזקנה כל ערב שבת. קיים חשש שהזקנה תבקש את אישתי שתמשיך לטפל בה, והדבר יכול להזיק לאשה אחרת שעכשיו מטפלת בה שיעבירו אותה מתפקידה. האם מותר לאישתי להמשיך לשלוח לה דברי מאפה.

תשובה:

מותר לשלוח דברי מאפה, היות ואינה מבקשת מהזקנה שתעביר את המטפלת שלה.

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי