לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איסור חניה בחניה פרטית

שאלה:

רצוני להתרות באנשים זרים שחונים בחניה פרטית של דיירי הבניין, איזה איסור אני יכול להתרות בהם שהם עוברים?

תשובה:

איסור גזל. ובארץ ישראל נוסף גם איסור לא תשיג.

מקורות: קיי"ל שקרקע אינה נגזלת. לדעת הרמב"ם הכוונה שאין קנייני גזילה, אבל איסור גזל יש. ואילו דעת הרא"ש שאף איסור גזל אין. כל זה הוא כלפי הקרקע, אבל כלפי פירות הקרקע לכו"ע יש איסור, כן מבואר בשו"ת הרא"ש כלל צה סימן א. ולכן הדר בבית חברו בלי רשות לכו"ע עובד באיסור גזל שימוש בקרקע.

מלבד זאת כתב הטור ושו"ע סימן שעו שבארץ ישראל עובר שני לאווין – גזל, ואיסור "לא תשיג גבול רעך בארץ ישראל" ובהגהות הרב פעראלא סימן רעא מבואר שאיסור זה קיים באכילת פירות הקרקע.

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי