שמירת שבת כדי שיהיה היריון תקין

שאלה:

שלום אני בחורה נשואה בת 33 +ילדה בת 4 בשנה וחצי האחרונות נקלטתי 3 פעמים להריון ובכל הפעמים הללו שבוע 16 אין דופק וזאת לאחר שבשלושת הפעמים התוצאות היו תקינות ולא היה שום חשש. לקחתי על עצמי לאחרונה שמירת שבת וברכות השחר ורוצה לדעת האם יהיה הריון תקין באופק שיגמר בלידה של תינוק בריא?

תשובה:

שלום רב,

אנו לא נביאים לדעת האם יהיה הפעם היריון תקין או לא. אבל ברור שעשית את הצעד הנכון והמתבקש. גם בגמרא מופיע שאדם הרוצה משהו מותר לו לתת צדקה ולומר "בשביל שיחיה בני" וכד'. כך גם במקרה שלך לקחת על עצמך דבר גדול וחשוב כמו שמירת שבת שהיא מקור הברכות ואנו תפילה שאכן בורא עולם ישמע את תפילותייך וההיריון הבא יהיה היריון תקין ושיהיה לך רוב נחת!