חופה – אחד העדים היה אח של האמא

שאלה:

שלום
הדוד של בעלי (אח של אמא שלו) היה עד שלנו ברבנות
האם הוא נחשב לעד כשר או חלילה יש צורך בקידושין נוספים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע אם כוונתך לעדות ברבנות על הרווקות או לעדות בחופה. אם כוונתך לעדות ברבנות על רווקות, אין כל בעיה מקבלים שם גם עדים פסולים. אולם אם כוונתך לעדות בחופה, ודאי שעד הוא פסול – קרוב. ואינו יכול להעיד, לכן צריכים לעשות קידושין נוספים.

מקורות:

פסול קרוב ראה שו"ע חו"מ סי' לג. אמנם בשו"ת חתם סופר אבה"ע סי' ק' דן באופן שהעד נמצא פסול ולדעתו הקידושין קיימים בשאר כמובן שבאופן שהיו כשרים בקהל. וביאר שם מדוע אין חסרון של נמצא אחד מהם קרוב או פסול. אולם יש שחולקים עליו, וגם החתם סופר סיים שמהיות טוב צריכים לעשות שוב קידושין.