פסוק לאחר ברכת המזון

שאלה:

שלום לרב,
אחרי ברכת המזון בקהילה שלנו נוהגים להוסיף כמה פסוקים:
בטחו בה׳ עדי עד כי… וכו׳
כי השביע נפש שוקקה וכו׳

ועוד פסוק שלא מצאתי לו מקור שהוא הולך ככה: ״האל ימלאהו ואל יחסרהו ברכת ה׳ היא תעשיר״
אני יודע שיש פסוק ״ברכת ה׳ היא תעשיר ולא יוסיף עצב עמה״ אבל הפסוק שכתבתי למעלה לא מצאתי
והם אומרים אותו עם הזכרת שם ה׳

האם ידוע לרב על פסוק כזה או על מקור לדבר זה?
והאם בחצי פסוק מותר לומר שם ה׳?
אם לא זה הזכרת שם ה׳ לבטלה – לנסות ולהודיע לאנשים על זה? (בדרכי נועם)

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שזו תפילה מקובלת ומנהג קהילה מסוימת מותר לומר עם שם ה'. שם ה' נאמר גם בתפילות ובקשות ולא רק בפסוקי תנ"ך.

שיתקבלו התפילות.