פיצוי על מקום חנייה ששימש לבניית סוכה בחג

שלום. אנו נוהגים לבנות את הסוכה בחנייה שברשותנו. הוחלט לערוך שיפוץ בבניין במסגרת תמ"א 38. היזם רוצה לקחת את החניה שהייתה לנו תחת כיפת השמיים ולהעביר את החנייה למתקן חנייה משותף למס' דיירים. כמו כן השטח הציבורי בבניין יקטן. לבניין יצטרפו עוד 20 שכנים כך שאם יצטרפו עוד משפחות שומרות תורה ומצוות ספק אם יהיה מקום לכולם לבנות סוכה (כרגע אנחנו המשפחה היחידה שבונה סוכה מתוך 21 משפחות בבניין) החנייה מוגדרת בטאבו והשאלה היא האם ניתן מבחינה הן חוקית והן הלכתית לדרוש לייחד מקום לסוכה עבורנו במקום החניה שכנראה תלקח?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

אי אפשר לקחת ממכם את הזכות לבנות סוכה שהייתה לכם. מדובר בצורך חיוני ביותר. אתם רשאים להתנות את ההסכמה לתכנית בכך שיוקצה לכם מקום אחר לסוכה, או להוספת מרפסת סוכה.