עץ פיקוס ששורשיו סתמו את הביוב של השכן

בס"ד
אדם שנטע פיקוס בגינה שלו, וזה סתם בשורשיו את הביוב של חברו, הגר בסמוך אליו עם חומה?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

לכתחילה ניתן למנוע מלנטוע עץ העלול להגיע לביוב של שכן. אבל בדיעבד, בעל העץ אינו חייב לשלם את הנזק.

מקורות:

לעניין בדיעבד עיין ברמב"ן סוף קונטרס דינא דגרמי שאפילו לרבנן שסוברים שחייבים להרחיק אילן מבור, בדיעבד פטור. לכתחילה ניתן למנוע אם הנזק גדול, עיין בספר משכן שלום ח"א סי' ב הערה קג.