גרימת חשש סכנה לחולה הנוטה למות

שאלה:

נשאלת השאלה בעיניין המתת החולה למות. כאשר אדם חולה גוסס והרופאים ממליצים לו על תרופה שמצד אחד היא יכולה להועיל למצבו הבריאותי,אך מצד שני יכולה לקרב את מותו.
האם מותר לקחת תרופה זו?
הרי אסור לעשות פעולה אקטיבית המקרבת את המוות.
אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

הרבה פעמים אנו עומדים מול דילמה כזו, הולכים לעשות טיפול מסויים ניתוח מסויים כדי לסייע ולהציל את החולה, ומאידך ודאי יש סיכון מסויים שבכך אנו מקרבים את מותו. אין זה נחשב שאנו מקרבים את מותו, אם לפי ראות עיניינו או לפי ראות עיני הרופאים במצבו כדאי לנסות את הטיפול הזה, למרות הסיכום הכרוך בכך. גם לעמוד מנגד ולא לעשות דבר זה אסור אם נראה שיש צורך לעשות זאת. לכן אם אכן מירב הסיכוי שזה יועיל עבורו, ודאי שיש לעשות זאת, למרות הסיכון הכרוך. ולהתפלל לבורא עולם שאכן זה יועיל, והאיש יצא מכלל סכנה.

רפואה שלמה