הביא דוגמיות של שמן לכולל ונעלם

בס"ד
שלום לכב' הרבנים,

לפני כמספר שנים שם מישהו קרטון עם שמנים ופתילות בכולל ואמר שמי שרוצה ישתמש כדוגמית ובמידה וירצה יזמין ממנו בתשלום
הבן אדם נעלם ואף אחד לא יודע מי זה.
מה דינם של השמנים והפתילות והאם מותר לחלק אותם?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

אם הוא לא חזר לקחת מה שנשאר, הרי זו הוכחה שהוא מסכים להפקיר כל מה שיישאר לאחר שכל המעוניינים ייקחו דוגמית.

מקורות:

בדומה לקב בארבע אמות (שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ז) שאדם מוכן להפקיר דבר שאינו שווה הרבה ויש טרחה לאסוף אותו. כל שכן כאשר באמת הוכח שלא חזר.