ברכת הגומל לאחר תאונת דרכים

שאלה:

שלום וברכה,
האם לדעת מרן הרב אלישיב זצ"ל אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים אך לא נפגע בגופו כלל (הרכב הנפגע האט והרכב שמאחוריו לא ראה ונכנס ברכבו מאחור ולרכב הנפגע אין תקנה (טוטל לוסט) אך הרכב הנפגע לא פגע כלל ברכב שלפניו) האם עליו לברך ברכת הגומל?

תשובה:

שלום רב

זה מאוד תלוי בסיטואציה… אם הכל נעשה במהירות איטית יחסית ולא היה מצב של סכנה אין סיבה לברכת הגומל [זה שהרכב נפסל מתיקון אינו ראיה לכלום, כאשר התיקון הוא יקר ביחס לערך הרכב הם מורידים אותו מהכביש], אבל אם היה מצב של סכנה, הרכב הועף או שזה היה בכביש סואן וכו', בהחלט יש לברך [אשכנזים, ספרדים לא מברכים בשם ומלכות על תאונה].

שיהיו תמיד בשורות טובות ושמחות.