לימוד נהיגה בנשים

שאלה:

שלום
לגבי נהיגה. אני נשואה עם 9 ילדים ב"ה, ואני מאוד רוצה ללמוד נהיגה. יש לנו רכב, בעלי נוהג בו ולוקח את הילדים לחיידר, והרבה פעמים אני צריכה לבקש מבעלי שיקח אותי. אני מרגישה צורך ללמוד נהיגה כדי שיהיה לי לעזר בחיי היום-יום.
האם מותר ללמוד נהיגה? ולפי איזה רבנים גדולים מותר?
תודה

תשובה:

שלום רב,

את יכולה ללמוד נהיגה. יש רבנים שכתבו שאין זה צנוע כך כתב בשעתו הגר"ש וואנזר. והגר"ב זילבר זצ"ל כבר בספרו אז נדברו כתב שאדרבה אין בזה כל חסרון כלל. ולמעשה רבים וטובים נוהגות, ואת יכולה להצטרף לקהל הזה.

בהצלחה