הכשרת כיור לפסח שלא משתמשים בו במים חמים

שאלה:

שלום
האם אוכל להסתפק בניקיון יסודי של הכיור (חרס) ועטיפתו בנייר כסף עבה ולוותר על עירוי מים רותחים עליו, בהנחה שלא אשתמש במים החמים היוצאים מהברז ולא אכניס אליו כלים חמים? יש לציין שאני זהיר מאוד וגר לבד ולכן אין סיכוי שאני או אחרים ישתמשו בו בחום.
תודה

תשובה:

שלום רב

אתה יכול כך לנהוג. אגב, במקום נייר כסף עבה תוכל לרכוש כיורי פלסטיק, נמכרים בכל הריכוזים החרדיים, מכניסים לתוך הכיור וזה בסדר גמור. כמובן זה לא מתיר שימוש במים חמים, אבל יותר נוח מהנייר כסף.

בהצלחה.