האם צריך להפריש תרומות ומעשרות מעלי הרחה? ואפשר לנקות לפסח עם רק מים?

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
האם צריך להפריש תרומות ומעשרות מעלי לבנדר שיש לי בעציץ ואני רוצה לחתוך כמות ולשים בכלי לצורך הרחה?
האם מספיק לנקות את הבית לפסח עם מים, או עדיף חומר ניקוי כדי לפגום?
תודה רבה כבוד הרב, תבורך מפי ה'

תשובה:

שלום רב

אם זה מיועד רק לריח ואינו מאכל אדם או מאכל בהמה, אין צורך להפריש. אבל אם זה מיועד לאכילה, גם אם אתה רק מריח כיון שזו הנאה שיש בה כילוי יש להפריש.

במטבח כדאי לנקות היטב עם מים וסבון.

בהצלחה.

מקורות:

על כילוי טבל אם דוקא בשעה שנהנה ממנו ראה משפטי ארץ עמ' 33 בשם החזון איש שהסתפק בכך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא דיברתי על דבר שבמהותו לאכילה ואתה מריח, אלא בדבר שמהותו רק לריח, ובזה ראה מקורות רבים בהרחבה בס' משפטי ארץ פרק א שרק מאכל אדם או בהמה חייב במעשרות, וראה רמב"ם תרומות פרק ב הל' ג-ה