תענית בראש חודש ניסן

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
קראתי על כך שיש מנהג להתענות בר"ח ניסן על בני אהרן שבאותו יום נלקחו מהעולם.
מצד שני, הדבר בעייתי להתענות בר"ח. בד"כ התענית לא מפריע לי לתפקד כרגיל ואם הדבר יכול להועיל, "אשמח" להתענות עליהם, אך השאלה היא האם הדבר בעייתי מדי משום שמדובר בראש חודש.
בברכה ותודה מראש,
חנה

תשובה:

שלום רב,

זה שולחן ערוך מפורש בסי' תקפ סעי' א': "אלו הימים שאירעו בהם צרות לאבותינו וראוי להתענות בהם; ואף על פי שמקצתם בראש חדש, יש מי שאומר שיתענו בו" ובסעיף ב' מנה את אחד בניסן שמתו בן בני אהרן. אולם הרמ"א כתב שם: "וטוב שלא להשלים בראש חדש". כלומר, אם אתה רוצה לצאת ידי דברי הרמ"א אתה יכול להתענות עד חצות (ראה שם בכף החיים).