נוכחות ילדים בחתונת הוריהם

שאלה:

שלום , יש לי שאלה ממש חשובה..
אבא של חברה שלי נפטר לפני כמה שנים , ואמא שלה ברוך ה' עומדת להתחתן בקרוב מחדש , והיום כאשר היא הייתה ברבנות אמרו לה שהילדים שלה לא יכולים להיות בחופה שלה..
זה הגיוני ? חברה שלי ממש בכתה היא כל כך חיכתה לחתונה של אמא שלה וגם לאמא זה כאב ממש.. איך אפשר שהילדים לא יהיו בחופה של אמא שלהם ??

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע אמרו לה כך. הם יכולים להיות נוכחים בחופה ואין בכך כל בעיה. אני יודע שיש כאלה שאינם רוצים שילדיהם יהיו מוכחים בחופה או שהילדים מעדיפים שלא להיות נוכחים. אולם אם שניהם רוצים אין שום סיבה למנוע מהם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עיין בספר נטעי גבריאל שמביא מנהג וורמייזא – מנהג קדמונים – שהילדים לא יהיו נוכחים בטכס.
    כמובן היום קשה לאנשים להתנהג על פי מנהג כזה באשר עולמנו מבוסס כל כולו על רגשים. כנראה, תם ונשלם תקופת "קבלת עול ובלי לשאול"