האם זה בגדר שיחה בטלה בבית מדרש או בית כנסת?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
היום בערב למדתי בחברותא עם אברך חכם, נהניתי.
רק רציתי לדעת לגבי שיחה בטלה,
בסיום הלימוד, לא זוכר בדיוק מה שאל, משהו בסגנון האם ההורים שלי התנהגו איתי בסדר כחוזר בתשובה. גם נתתי לו את המספר שלי. לא הרבה דיברנו מעבר, אך לדוגמה אלו הדברים, האם אלו בגדר שיחה בטלה?
היה כתוב על הבניין שזה תלמוד תורה, אך הבחור שארגן לי את זה אמר לי שזה בית כנסת, ומהאברך הבנתי שיש שם מניינים, אז אני מניח שזה תלמוד תורה ובית כנסת, או תלמוד תורה עם חדר נוסף מוקדש לבית כנסת (כי ראיתי איזה חדר כזה, שנראה לי ששם הבית כנסת אך לא התבוננתי הרבה).

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

המנהג להקל בשיחות מעין אלו בבית הכנסת בין הלומדים, ועל פי מה שנאמר במשנה ברורה שתלמידי חכמים שנמצאים הרבה בבית הכנסת לומדים וכו' רשאי לאכול שם, כי הצורך לצאת כל הזמן בהכרח יגרור ביטול תורה.

בהצלחה רבה.