קולט אדים בפסח

שאלה:

שלום רב,
יש לנו קולט אדים , השאיבה של האדים היא דרך המשאבה המוצבת על הגג, והקולט עצמו עם כנפיים שאותן אנו מנקים במדיח כלים. מה עושים בפסח?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן בקולט אדים חשוב מאוד להקפיד שהוא יהיה גבוה מספיק שכל האדים המגיעים אליו לא יהיו כבר חמים בחום שהיד סולדת בו, וזאת לא רק בגלל הבעיה שאתה מעורר שהיא ודאי נכונה, אלא משום שעלולים לעבור על ידי כך באיסור בישול בשר בחלב, על ידי שהאדים שבתוך הקולט מתערבים ומתבשלים ומבשלים, וכן הורה הגר”מ אליהו ראה קול צופייך מס’ 46. כאשר מקפידים על הגובה הנכון של הקולט ממילא גם לגבי פסח אין בעיה, מה שצריך הוא רק לנקותו היטב משיירי הנראים לעין, ושוב אין לחוש.

במקרה שהקולט אדים כן מתחמם בחום שהיד סולדת בו, יש להקפיד על הרחקה בין בשר לחלב, וכמו כן יש להכשירו לפסח על ידי הגעלה ברותחים וציפויו בנייר כסף, והמהודר ביותר במקרה כזה שלא להשתמש בו כלל בחג הפסח. בכל מקרה של ספק הייתי מציע לצפותו כנ”ל.