איסור אכילת דג וחלב

שאלה:

שלום לרב
לשיטות שדג וחלב אסור מה יעשו עם הגמרא שנפסקה בשו"ע ס צה' דגים שעלו בקערה מותר לאוכלם בכותח? תודה

תשובה:

שלום רב

אכן הפרישה בסי' פז הוכיח מכאן כדברי הרמ"א שאין איסור לאכול דג בחלב, ורא ילקוט יוסף שם הערה פז שתירץ, שאין כוונת הגמרא שאין בכך סכנה, אלא שאין בכך משום בשר בחלב, ודבריו צ"ע, שהרי בגמרא בחולין קיא הביאו מאמוראים שאכלו דג כזה בכותח. בשו"ת חיים וחסד יו"ד סי' סו צידד להוכיח מכח קושיא זו שתערובת חלב אין בה סכנה, ורק בחלב בעין יש לחשוש, באופן אחר סבר לומר, שכותב נעשה מנסיובי חלב ובזה אין סכנה, כמו שהקלו לגבי חמאה, אבל בחלב ממש אכן יש לאסור, אפילו בתערובת. סוף דבר הקושיא ידועה ונאמרו על כך תירוצים שונים.