זוג נשוי שאינו מקיים יחסי אישות

שאלה:

שלום וברכה
זוג נשוי שאינו מקיים יחסי אישות בשל בעיות בשלום בית שהביאו לריחוק ביניים וחוסר עניין אחד בשני אך לא רוצים לפרק את המשפחה למען הילדים
א. האם הן יכולים להמשיך לחיות יחד?
ב. האם האשה צריכה להמשיך לטבול במקווה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם האישה טובלת במקווה אין בעיה שאם הם ימשיכו לחיות ביחד באופן זה אם זה על דעת שניהם. אולם אם אחד מהם רוצה לקיים יחסי אישות, השני כמובן מחוייב לזה. הבעל מצד חובת מצוות עונה, והאישה מצד השיעבוד שיש לה בנושא כלפי בעלה.

אם האישה אינה טובלת זה יכול להיות בעייתי לפי כמה שיטות, ראה כאן בהרחבה.