הקמת אתר היכרויות לשוק העולמי

שאלה:

שלום,
האם יש בעיה עם הקמת אתר היכרויות? האתר מיועד לשוק האמריקאי / עולמי, כלומר פונה לגוים אך לא מונע מיהודים להרשם.
תודה
עידן

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין מותר. אין איסור מצד לפני עיוור וכד' אם בכל זאת יהודי יכיר דרך זה גויה. אולם יש שכתבו שלא ראוי לעסוק בשידוכים לגויים.

ראה בדרכי תשובה (הלכות ע”ז סי’ קנ”ד סק”ו) שהביא שהכנסת הגדולה הסתפק בזה, והמהר”ם חלוואה כתב שנהגו בזה היתר והנח להם לישראל שמוטב שיהיו שוגגים. אך החוות יאיר (סימן קפ”ה) כותב על דבר זה כך: ומכל מקום קבלתי מפי גדולים וזקנות כי המתעסק באלה לא יצא נקי מזרע שמקדיח תבשילו ונרמז במה שכתוב ‘לא תתחתן בם’ וגו’ ‘כי יסיר’ וגו’.