נהנה ממלאכת חבירו

שאלה:

שלום לכם רבנים חשובים
אני עובד בגינון , לצערי הרב אני הרבה פעמים מנוצל ליותר עבודה על ידי הלקוחות , לפעמים לא נורא אבל לפעמים זה מוגזם בקיצור
מבקש תשובה האם הם צריכים ברמת העיקרון על פי דין נהנה ממלאכת חבירו לשלם לי על תוספות עבודה בסיום העבודה מעבר למה שכתוב לשלם ולעשות בהסכם ההתקשרות ?

תשובה:

שלום רב,

אם הם בקשו את זה הם חייבים לשלם על זה את המחיר שמשלמים למוזיל שבגננים כיון שלא קבעת איתם מחיר מראש.

ואם הם לא בקשו וזה לא הכרחי והם טוענים שלא שווה להם כלום הם לא חייבים לשלם כלום אבל העצה היא לדבר מפורש על זה ולקבוע מחיר מראש.