האישה רוצה להתגרש ואני רוצה שלום בית

שאלה:

שלום
מה הדין לפי ההלכה כשאשה מסרבת ללכת ליעוץ או רב במטרה לשלום בית.
ומעדיפה להתגרש מאשר ללכת ליעוץ.
וכן מתי לבעל מותר לכפות את האשה לעבור מקום מגורים מכיוון שההורים של האשה מפריעים לנישואין.
למרות שלבנתיים האשה היא המפרנסת העיקרית.
תודה

תשובה:

שלום רב,

השאלה הזו היא מדי כללית וברור שבמצב הזה יש לפנות לבית הדין הרבני ולגולל את הטענות של הצדדים כמובן שבמסגרת הזו אם בית הדין יתרשם שהאשמה אינה תלויה בבעל הם ינסו למצוא מוצא שירצה את האישה ללכת לשלום בית וגם לעקור למקום מגורים אחר. שהרי לא ניתן סתם כך לחייב את הבעל לגרש. אולם מאידך הבעל צריך לדעת שבדרך כלל אם האישה מתעקשת להתגרש בכל מחיר, בסופו של דבר (שיכול להמשך גם זמן רב) הם יתגרשו, לא ניתן לאכוף אישה להמשיך בחיים המשותפים בניגוד לרצונה, לכן כדאי בכל מחיר שנסות לרצותה כדי לגשת לשלום בית. ואם יש קושי לבקשת את עזרת בית הדין הרבני.