לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש לצרכים אחרים במחשב שנקנה מכספי מעשרות

שאלה:

שלום

אני אברך שמאד מקפיד לסכם ולכתוב את הסוגיות שאני לומד, ולכן הציע לי אחד הקרובים שלי לקנות לי מחשב נייד כדי שיהיה סיכום איכותי וקל יותר. הוא קנה לי את המחשב מכספי מעשרות ע"מ שהמחשב יהיה לצורך ענייני לימוד.

האם מותר לי מדי פעם כשאני צריך, להשתמש בו לצורך חול? כמובן לא סתם להכנס לאתרי חדשות וכיו"ב, אלא למשל עכשיו שאני רוצה לקנות מכונת תספורת לבית ומחפש להשוות מחירים וכד' (כמובן שהאינטרנט מסונן)? או שזה ממש נטו רק לענייני קדושה?
הרי סוף סוף נתינת כספי מעשרות זה לא ממש בגדר חובה..

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להשתמש באופן זה גם לדברים אחרים. אני מבין שהוא רכש עבורך את המחשב מכספי מעשרות כדי שתוכל ללמוד טוב יותר וזה ב"ה מתקיים. אין הכוונה שהמחשב עצמו הוא שייך לצדקה.

מה שאמרת שמעשרות אינו חיוב ממש, אין דבר כל כך ברור, וגם לשיטות שהוא מנהג יש בכך ענין של נדר, ראה כאן בהרחבה.