לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פתיחת שולחן מתקפל בשבת

שאלה:

שלום,
מה ההבדל בין פתיחה וסגירה של שולחן מתקפל בשבת לבין פתיחה וסגירה של מטריה כאשר בפועל שולחן מותר לפתחו ולסוגרו ואילו מטריה אסור?

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

בפתיחת מטריה, כיון שהיא מיועדת לשימוש תחתיה, חשש הנודע ביהודה שיש בכך איסור של עשיית אוהל בשבת. בשונה מפתיחת שולחן, שאין בו כל בנין כיון שהוא כבר מוכן לכך, וגם אוהל אין כאן כיון שאינו מיועד לשימוש תחתיו.

מקורות:

לגבי מטריה ראה ביאור הלכה בסי’ שט”ו סעיף ח’ ד”ה טפח שנראה שחשש לאיסור תורה ממש, ובחזון איש סימן נ”ב סק”ו כתב שאסור מטעם שזה גדר חכמים, וזה חמור יותר מאיסור פרטי ליחיד, וכך נקטו כל גדולי הדורות, וראה בארחות שבת פרק ט’ הערה י’ מה שהביאו בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם שולחן מתקפל כאשר בין הרגלים יש קורה מתקפלת על ציר, שבעת שפותחליםן את השולחן אפשר לפתוח את הקורות ולחברם בין העמודים לחיזוק השולחן בלבד, החיבור של הקורות הוא עם שיניים שנכנסים למגרעת ונתקעים היטב.

    תודה

  2. כיון שזה חיבור חזק, לכאורה זה תלוי במחלוקת הידועה בין החזון איש לשו"ע הרב האם מותר כאשר הדרך לפרקו ולחברו בכל יום, לכן מומלץ לפתוח לפני שבת.