עבודה במסעדה שאינה כשרה

שאלה:

שלום האם ליהודי מותר לעבוד במסעדה של גוי בעיר שיש בה גם יהודים?
תודה
דוד

תשובה:

שלום רב

מותר לעבוד במסעדה זו, וגם אם יהודי מזמין אוכל יתכן שאין בכך משום מסייע לדבר עבירה, כיון שבלאו הכי יקבל את שלו, אבל ודאי מכוער הדבר מאוד לעבוד שם ולספק אוכל שאינו כשר ליהודים. כמו כן יש להמנע מאוד מבישול דבר שיש בו חשש בשר בחלב, שכן הבישול לבדו גם הוא אסור [אפילו לא נשחט כהלכה, ראה פתחי תשובה סי' פז ס"ק ו]. כמו כן, כשאתה מתעסק כל הזמן באוכל לא כשר, אתה עלול חלילה להכשל ולטעום משהו, וסחור סחור אמרינן לנזיר… לכן לא מומלץ לעבוד שם.