סגירת פתח לגמרי – צוואת רבי יהודה החסיד

שאלה:

בסד שלום וברכה. אנו נמצאים בדירה 4 חדרים ורוצים מאוד לעבור. ברוך הד' עיכובים לטובה. אבל לפני שבאנו לגור היא היתה סגורה מלא זמן ואחר כך שיפצו ברמה בסיסית מאוד. אבל..בסלון היתה דלת לחדר ילדים שסגרו אותה עם קיר. הסגירה היה מכוערת למרות שרואים קיר לכל דבר. מה עלי לעשות? אמרו לנו שחובה לעשות כצוואת רבי יהודה החסיד.שנשמע רק בשורות טובות אמן ואמן. תודה

אודה לתשובתכם בהקדם.

תשובה:

שלום רב

אכן על פי צוואת רבי יהודה החסיד יש להשאיר חור בקיר במקום שהיה פתח, אולם הוא לא צריך להיות יותר מנקב קטן כמו עובי של עפרון, כמו כן, ניתן להניח בתוכו חתיכת פלסטיק לבנה בצבע הקיר. ראה כאן על מקורות דין זה.

בהצלחה רבה ויישוב טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בסד
    שבוע טוב ומבורך
    תודה רבה על התשובה ….אך לא מובן האם לעשות את החור בקיר עצמו שהוקם בתוך חלל הסלון (היתה דלת בסלון שנסגרה עשו קיר שמפריד בין הסלון לחדר הילדים…) או בתוך קיר שמופנה כלפי חוץ לרחוב?? כי כמו שרשום שמה שנכנס יהיה לו גם איך לצאת……האם זו הכןונה???אודה לתשובתכם בהקדם. תודה