מעשה עכום לצורך העכום

שאלה:

מעשה באברך שהגיע עם רכבו לבית הכנסת רגע קל לפני כניסת השבת בחפזונו חנה בכניסה לחניה של גוי וחסם לו את הדרך לחניה, כעבור זמן מה הגיע הגוי זועם כולו וצרח על האברך שאם הוא לא מזיז את הרכב כאן ועכשיו הוא יקרא למשטרה ואז…. הגוי בעצמו לא הסכים להזיז את הרכב.
המעשה היה עדיין בבין השמשות ועל פי הוראת מורה הוראה האברך ביקש מגוי אחר שיזיז לו את הרכב לשמחת לב כולם.
ויש איתי מקום לומר שאף בשבת מותר להזיז את הרכב כי איננו נעשה כי אם לצורך הגוי, (הרכב של היהודי הוחנה באין חניה והוא קיבל רפופרט במילא) ואם כן מה היה לו ליהודי מזה שהזיזו את הרכב ולכאורה עשה לצורך הגוי שיוכל לחנות בחניה שלו, וצ"ע

תשובה:

שלום רב

אינני חושב שזה נקרא לצורך הגוי, הרי הרצון שלו הוא להמלט מכעסו של הגוי, וזה ממש צורך של היהודי, אבל ניתן לעשות זאת באופן כזה, אם הגוי יבקש מגוי אחר והוא כלל לא ידע שהצורך של יהודי. כמו כן כיון שמדובר בין השמשות יש להקל כהוראת אותו רב באיסור אמירה לגוי במקום צורך גדול, כמבואר בשו"ע ריש סי' רסא.