טעם חמץ במאכל שאינו חמץ

שאלה:

צהרים טובים

ראיתי באינטרנט מאמר של הרב יוסף זריצקי בענין כשרות לפסח, והוא כתב כך:
"בכל מקום ברשימה שנכתב "לא לזרוק" – הכוונה שאין במוצר הספציפי הזה חמץ ולא צריך גם למכור אותו – אולם כמובן שאין שום היתר לאכול ממנו בפסח, היות והוא הוכן בכלי חמץ!"

רק רציתי להבין, אם מדובר במוצר שהוכן בכלי חמץ, זה אומר שהחמץ נתן טעם לתוך המוצר והוא בעצם עכשיו גם מכיל חמץ, אז איך אפשר להשהות אותו בפסח בבית?

חזק וברוך

תשובה:

שלום רב

אין איסור להשהות בבית אלא ממשות חמץ ולא טעם חמץ בלבד, אבל אסור כמובן להשתמש או לאכול בפסח. גם כלי החמץ נמצאים בבית ומעיקר הדין אין צורך למוכרם אלא שנהגו כך מחמת חשש שדבוק בהם ממשות שלא נוקתה [וגם אז הנוסח המדוקדק הוא שמוכרים את החמץ הדבוק בכלים, אך לא את הכלים עצמם שלא יזדקקו לטבילה].