אזכרת שלושים בחודש ניסן

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אבא שלי נפטר לפני כשבוע וקצת בי״ב באדר.
נאמר לנו שאנחנו צריכים להקדים את אזכרת החודש בשל ראש חודש ניסן.
האם באמת יום א׳ הבא – כ״ח באדר אנחנו צריכים לערוך את האזכרה וגילוי מצבה בכ״ט באדר ?
תודה ותזכה למצוות.

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אין איסור לעלות לקברים בחודש ניסן, אלא שיש מיהודי צפון אפריקה ומערב אירופה שנהגו שלא לעלות. ומכל מקום אם לא ידוע לכם שנהגו אצלכם להמנע מלעלות אתם רשאים לעלות, אולם לא אומרים שם הספדים, רק אזכרה ותהילים.

שלא תדעו עוד צער!

מקורות:

ראה שו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמד שכך נהגו גם במקומו, אולם בגשר החיים כתב שעולים לקבר בחודש ניסן וכך גם הוא המנהג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמא נפטרה ואנחנו יוצאים משבע בראש חדש ניסן האם מותר לעלות לבית העלמין . .ושלושים חל בחודש ניסן האם מותר לעשות גילוי מצבה אנחנו ספרדי המקור לוב תודה מראש

  2. תעלו לקבר בב' ניסן. תוכלו לעשות אזכרת שלושים למחרת חג הפסח. מנהג ארץ ישראל שעולים לקברים בחודש ניסן. אם אתם נוהגים שלא לעלות לקברים בחודש ניסן, תדחו את העלייה לקבר של השלושים לב' באייר.