מעשה שבת של גוי בדבר שאינו חוזר על עצמו

שאלה:

גוי שהזמין עבור יהודי מוצר במבצע חסר תקדים או מוצר שנעלם מן השוק האם מותר ליהודי להנות לאחר בכדי שיעשו או לא .(מהפרי מגדים משמע לאסור עד בכדי שיעשו ומהמחצית השקל משמע לאסור לעולם) ומה הדין אם מדובר בדבר שלא חוזר על עצמו כגון זאת או כגון צילום של מאורע היסטורי לכאורה יש מקום לאסור לעולם

תשובה:

שלום רב

כבר הארכנו באתר פעמים רבות שבדבר שאינו חוזר על עצמו כמו צילום מאורע הסטורי האיסור הוא לעולם כיון שלא שייך בכדי שיעשו, וכן הורה הגרי"ש אלישיב, ראה כאן הרבה תשובות בענין זה. אבל כאשר הנושא הוא רק מחיר המוצר וזה לא מגוף הדבר, אני לא בטוח שזה בכלל דין זה, הקנייה אפשרית תמיד, וההנחה אינה מהותית כל כך.