חנות שמתפרנסת מזיכוי הרבים

שאלה:

שלום הרב הרב!
האם מותר לאדם שעובד בחנות לתשמישי קדושה למכור זיכוי הרבים בכסף… ( קריאת שמע, תיקון הכללי והפצות…).
פשוט שמעתי שיעור של רב גדול… שאמר שמי שמשתמש בתגא חלף מן העולם.. ואפילו אות אחת.. מהתורה שאדם לוקח לכיס שלו או מתפרנס ממנה.
הוא אמר שלא יזכרו אותי בעולם הזה… אף אחד לא יבוא לאדם כזה להלוויה…
הוא אומר שהכל צריך להיות לשם שמיים.
נתת ציטוט מהגמרא " אני בחינם אף אתם בחינם"
אז איך זה מסתדר אם אנשים שמוכרים זיכוי הרבים בכסף????

תשובה:

שלום רב

כיון שאדם צריך לחיות ממשהו, אדרבה, בכך שהוא נוטל שכר הוא מאפשר לעצמו לזכות את הרבים, דבר כזה נקרא שכר בטלה ומותר. וכי יעלה על הדעת שעדיף שימכור פיצה ואז הוא כבר בסדר???

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בנושא של שכר על לימוד תורה, עם כמה וכמה נימוקים לענין.

הצטרף לדיון

תגובה 1