חמץ בפסח בשאר חדרי הבית

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה!
אם יש חמץ (בפסח) שלא נמצא אצלי בחדרי אלא בחדרים אחרים של אחיי האם אני חייב על אותו חמץ?
זאת אומרת, לקראת פסח האם מספיק שאנקה את החדר שלי או שכיון שאנחנו (המשפחה) חיים באותו בית אני יהיה חייב על החמץ ש-"ברשותם" [או גם סתם הסלון לדוגמא "רשות הרבים" :) ] ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

החיוב על אותו חמץ הוא של בעל הבית – הוריך, ולא עליך. אתה עשה את שלך ככל שתוכל ובעזרת ה' בזכות המצוה כל בני משפחתך ישובו בתשובה שלמה לה' יתברך.

יום נעים.