לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התרת נדרים

שאלה:

שלום הרב. לא הבנתי כלכך איך אני מתירה את הנדר.. בפני רב הבית כנסת בלבד או שצריך שלושה רבנים שמכירים את עניין הנדרים ? אם הם יראו לנכון להשאיר את הנדר נתקעתי עם הנדר עד ראש השנה ?

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור, הם לא יראו לנכון להשאיר לך את הנדר אם ניתן להתירו (יש נדרים שאכן לא ניתן להתירם כמו לדוגמא, אדם שנדר שלא לעבור עבירה וכד'). ואם הם לא יתירו לך את הנדר, את "תקועה" איתו גם לאחר ראש השנה.. צריך שלושה אנשים, הצעתי את רב בית הכנסת שיארגן לך את השנים הנוספים.