הכשר לפסח בצלחת שהונח בה מאכל קר

שאלה:

שלום

צלחת שהונח בה מאכל קר האם צריכה הגעלה?
שמעתי שכאשר המאכל קר הצלחת לא בולעת ולא פולטת, האם נכון.

תודה

תשובה:

שלום רב

אכן אם השימוש היה רק קר די בנקיון יסודי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אז אני רוצה להבין –
    שימוש בקר לא בולע ולא פולט, ולכן אם הסכין היה בשימוש בחם אפ' פעם אחת עליי להגעיל אותו כיון שבכה"ג הוא בלע?
    אני חשבתי ששימוש בקר כן בולע אלא שמספיק לנקות יסודי עם שטיפה כי כבולעו כך פולטו..
    אז האפשרות הראשונה שכתבתי היא הנכונה?
    ממש תודה!

  2. לגבי מה שנידון כאן האם צונן בכלל תשמיש, כתב המשנ"ב (תנא ס"ק מה) כדעת הרשב"א "וה"ה כלים שמשתמשין בהן בצונן די להן בשטיפה לדעה זו אף על פי שלפעמים השתמש בהן בחמין".

  3. נחדד את הענין: כאשר כל השימוש הוא באיסור או בהיתר, צדקו דבריך שהולכים אחרי רוב תשמיש אפילו בצונן, כיון שהבליעה אינה בת יומה ולא הטריחוהו בכך. אבל אם ההבדל אינו רק צונן וחם, אלא הצונן היה תמיד בהיתר ללא חמץ והחם לבדו היה בחמץ, גם לדעת השו"ע אין הולכים אחר רוב תשמישו, ראה חזון איש סי' קיט ס"ק טו.