תלייה בדם בתולים בבדיקות ז' נקיים

שאלה:

כלה ששמשה עם בעלה וראתה דם בתולים. ביום הראשון לז' הנקיים ראתה נקודה אדומה על העד. בודקת טהרה אמרה שזה דם בתולים. האם יכולה לתלות בזה כמו בפצע, כיון שלא ראתה אותו בדרך תשמיש, או שדם בתולים אוסר אותה גם בכה"ג ותצטרך הפסק מחדש?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אין בעיה לתלות בפצע זה, אבל צריך שידיעתה של בודקת הטהרה תסתמך על כך שהיא רואה שפצע הבתולים מדמם בנגיעה, ולא שתחליט כך לפי הגוון של הדם.

בהצלחה.