הכשרת קוצץ ירקות לפסח

שאלה:

לכב' הרבנים שלום: אך להכשיר לפסח קוצץ ירקות שכל השנה טחנו פלפלים חריפים ותבלינים? תודה לרבני הוראה

תשובה:

שלום רב

אם השתמשתם בקילוף או חיתוך הדברים החריפים לפני טחינתם בסכין של חמץ, יש להגעיל את חלקי המתכת של הקוצץ בהגעלת כלים לפסח. באופן כללי כלים מורכבים מידי לא מומלץ להכשיר לפסח, כיון שקשה מאוד לנקותם כראוי, עדיף אם אפשר לרכוש מערכת פשוטה וקטנה לפסח, יש במחירים די זולים. אם לא השתמשתם בחמץ או בדבר שנחתך בסכין חמץ, די בנקיון בלי הגעלה.