לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שבת חתן במקרה שיש חשש לחילולי שבת

שאלה:

אני מתחתנת ביום שישי ,האירוע יימשך עד כניסת שבת ,לאחר מכן אנחנו שוהים בבית מלון בתל אביב ,( אנחנו ספרדים) יהיה קשה לנו מאוד ואנחנו חוששים לחילול שבת , האם באפשרותנו לקיים הלכתית את שבת החתן בשבת לאחר החתונה ! כלומר ביום שבת שבוע לאחר החתונה ולא בשבת מיד לאחר החתונה שחלה ביום שישי ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מבין כיצד ניתן לעשות אירוע כזה ללא חילולי שבת. אם זה יימשך עד כניסת השבת, כיצד יתפזרו המוזמנים לביתם?

לגבי שבת חתן אתם יכולים לעשות באותה שבת או בשבת שלאחר מכן או בכלל לא! העיקר שלא יהיו חילולי שבת. שבת היא נקראת מקור הברכות. בני זוג שבונים את ביתם ומתכננים להתחיל ביחד את עתידם ברגל ימין ועם ברכת ה' על הבית החדש, בודאי חייבים להקפיד כמה שיותר למנוע חילולי שבת ואפילו במחיר של ויתור על שבת חתן. כבוד השבת עולה בהרבה על כבודם החתן והכלה.

שיהיה הרבה מזל טוב

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על המענה, מצטערת על הניסוח המוטעה, כמובן שהחתונה מסתיימת כשעה וחצי לפני כניסת השבת (באולם כשר מיותר לציין).

    אז כפי שהבנתי ממך ניתן לקיים את שבת החתן מבחינה הלכתית בשבת שאחרי החתונה.

    תודה רבה!

  2. אם כך, אני מתנצל. אבל אם אתם רוצים לקיים את השבת חתן לאחר שבוע למרות שזה כבר מעבר לשבע ברכות אתם יכולים אם זה יחסוך חילולי שבת.
    בהצלחה והרבה מזל טוב