פירוט הנדר בעת התרתו – המשך

שאלה:

שלום הרב. בקשר לנדר שאני רוצה להתיר בלי לומר מהו..פשוט זה נדר ששומר עלי אבל הוא קשה לי מידי. מה זאת אומרת דיינים ? תוכל להסביר לי מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב

התרת נדרים נעשית בפני שלושה אנשים המבין את ענין הנדרים. לצורך הענין הם נחשבים בית דין המתיר את הנדר, כפי שהסברתי בבוקר, לפחות אחד מהם צריך לדעת את הנדר. שימי לב שהרעיון של ההתרה הוא שהם מגיעים למסקנה שהנדר אכן ראוי להתרה, איך יוכלו להגיע למסקנה כזו אם אף אחד מהם לא יודע במה מדובר?? תגשי לרב בית הכנסת ותבקשי ממנו שיבצע עבורך את ההתרה.