חנוכת הבית לאחר זמן

שאלה:

כבוד הרב שלום. רציתי להודות לך שהגבת על שאלתי משלשום . לא הצלחתי דרך המייל להשיב. אז תודה רבה. אמן אמן. ואם אפשר עוד 2 שאלות. שעברתי דירה להתגורר בביתי לפני כשנתיים וחצי . לא עשיתי חנוכת בית. האם זה מאוחר אם יעשה בתקופה זו כולל הפרשת חלה. או כבר לא צריך. ושאלה נוספת בתי שואלת אם השם שבחרתי לה דנית. הוא שם טוב. ? הציפו אותה דתיים שזה דין ורע מאד. והיא בחורה מקסימה. מהפחד בייעוץ נמרולוגית הוסיפה את השם ליאנט שבקושי משתמשים בו. כי רגילים לדנית. היא בת 27 ועוד ללא עבודה בית ובן זוג. אשמח לתשובתך. מודה שוב ומראש ושבוע טוב מלא בשורות טובות לכולם.

תשובה:

שלום רב,

1. המנהג לעשות חנוכת הבית בסמיכות לכניסה לבית החדש. או לפחות כל עוד השמחה עדיין קיימת. לאחר מכן אני לא יודע אם לקרוא לזה חנוכת הבית, אבל אם את עושה אירוע עם הפרשת חלה או מצווה אחרת במרכזה, גם זה טוב.

2. ניתן להחליף את שמה, אבל לא לשמם שבחרתם. אם כבר להחליף או להוסיף, מדוע לא שם מהמקורות? אלו שמות הרבה יותר טובים עבורה.