מנהג טוב

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
כאשר מישהו עושה מנהג טוב ליתר בטיחות, כלומר עושה מנהג טוב כדי שבמידה והוא לא יעשה לא יהיה לו חטא. (הוא לא עושה את המנהג הטוב כי הוא רצה לעשות מנהג טוב)
זה נחשב שהוא עושה את זה כי הוא חושב שזה איסור?

תשובה:

שלום רב

מנהג טוב הופך לנדר רק כאשר יש קבלה או החלטה ברורה לנהוג כך קבוע, ולא כאשר זה נעשה לצורך סייג חד פעמי או מתוך ספק איסור מקרי.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    שלום כבוד הרב,
    פעם לא ידעתי שאם עושים מנהג טוב 3 פעמים זה יהיה נדר.
    היה לי איזשהו מנהג טוב.
    וכשגיליתי שזה נדר שאלתי רב אם אני עדיין צריכה להמשיך לעשות אותו כי זה היה נדר בשוגג.
    בתקופת מעבר עד שהרב ענה לא ידעתי מה לעשות והמשכתי לעשותו ליתר בטיחות כלומר עשיתי אותו כדי שבמידה ואני לא יעשה אותו לא יהיה לי חטא.
    זה נחשב שעשיתי אותו מתוך איסור?

  2. זה שעשית זה בודאי לא איסור, אין איסור לנדור, האיסור הוא החשש שמא תעברי על הנדר ותפסיקי לעשות, ולכן כדאי תמיד לומר בלי נדר.