העברת צינור ביוב לתוך חצר פרטית

שאלה:

אני גר בדירת גן שיש לה חצר פרטית בטאבו,שכן מקומה 2 הוסיף חדר בביתו(ללא היתר בניה כמובן) +שרותים ואמבטיה ולשם כך רוצה להוציא את צינור השופכין\דלוחין לתוך חצרי הפרטית.הוא כבר קדח חור בקיר והוציא הצנרת שנשפכת כרגע לתוך חצרי הפרטית.מובן שהדבר גורם לנו לנזקים ולאי אפשרות לצאת לחצר.הלה גם רוצה לעבור בכח בתוך חצרי ולהעביר הביוב.
מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

מן הדין אתה צודק אבל כיוון שאין לשכן שלך שום ברירה אחרת ראוי לתת לו להתקין ביוב לפחות  תמורת תשלום.