ביטול חמץ בישיבה ושאר מקומות לימוד

שאלה:

שלום לרב הגאון!
1.תלמיד ישיבה שחושש שיתכן שהישאר חמץ בחדרו חמץ(גם לאחר ניקיון כמובן..) מה עדיף לעשות מכירה, ביטול ימץ או שניהם?
2.למה חז"ל אמרו שהחמץ צריך להיות אסור דווקא לאכילת כלב?(למה לא נקטו חיה אחרת?)

תשובה:

שלום רב

  1. ביטול חמץ ודאי יש לעשות, מיד אחרי שריפת חמץ כמנהג ישראל. אבל כדאי גם למכור.
  2. כנראה שפילים לבנים לא היו מצויים במקומם… הכוונה שאכן זה לא ראוי למאכל בהמה, והכלב כנראה דרכו לחפש שאריות מזון ולאוכלו.

שבוע טוב.