שימוש במכסה בשרי לסיר פרווה

שאלה:

שלום וברכה,
גילתי היום, שבמהלך השבוע האחרון השתמשתי בטעות במכסה בשרי לסיר פרווה (לכאורה המכסה לא היה בשימוש בשרי ב24 שעות שקדמו).
השאלה שלי- לגבי הסיר מה דינו, והאם יש חשש לכלים נוספים כמו- כף עץ הפרווה, ואולי גם סכום וצלחות חלביות שנאכלו בהם מהמאכלים שהתבשלו בסיר הפרווה עם המכסה הבשרי.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שהמכסה לא היה בשימוש ב24 שעות שקדמו לכך [ואף מספק יש לתלות שלא היה בשימוש כזה, וכמו שאמרו חכמים סתם כלים אינן בני יומן], הכל כשר ואינו צריך הכשרה. גם אם היה המכסה בן יומו, כיון שהיה נקי לדעת השו"ע ומנהג הספרדים מותר לאוכלו עם חלב, ולמנהג בני אשכנז אף שלא אוכלים עם חלב מותר להניח את המאכל הפרווה על כלי חלבי.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לתשובת הרב רציתי לשאול- האם מותר לכתחילה לכסות במכסה שהוא בשרי מחבת פרווה? (אינם או הינם ב"י) תודה רבה
    לאשכנזים וספרדים