לקיחת משכנתא בנקאית,לצורך רכישת דירה

שאלה:

לק"י
שבת שלום,שאלתי היא: לעניות דעתי,הטעם הראשון-אין ראוי ליהודי לתכנן לטווח הארוך,שהרי זה מקטני אמונה…ואינו מוכיח שמצפה לישועת השם יתברך. והטעם השני-איסור חמור מדאורייתא לקחת הלוואה בריבית! ולכן,האם עפ"י הדין מותר לי לקחת את המשכנתא הנ"ל,מאת הערב רב הללו?? בתודה מראש…

תשובה:

שלום רב

לומר שלא ראוי לתכנן לטווח ארוך נראה לי טעות… חובה לתכנן לטווח ארוך, כך נוהג אדם חכם, בפרט בענין זה שאין דרך אחרת לחיות תחת קורת גג שלך בלי תיכנון כזה, אבל אסור לדאוג מאותו טווח ארוך, צריך לעשות הכל מתוך אמונה ובטחון. רכישת דירה בארץ ישראל היא ערך ומצוה של ישוב ארץ ישראל, וחשיבה נכונה אם זה אכן אפשרי.

לגבי הריבית, נהגו לגבי משכנתא שאין דרך אחרת, לסמוך על ההיתר עיסקה שבבנקים.

החשיבה של ערב רב וכו' אינה אהובה עלי… אני יותר אוהב את הקטע של תינוקות שנשבו ומצפה ומתפלל שנזכה במהרה בימינו לראות בשוב ה' ציון, ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

שבת שלום.