חמץ המופקד ביד אחר בפסח

שאלה:

בס"ד

תלמידות מגיעות אלינו לשיעור תורה בבית, בו אנו מקבלים כיבוד מ"חברה" המממנת את השיעורים.
האוכל לא שייך לנו אך הו אנמצא בתוך ביתינו והוא מיועד אך ורק לשיעור.
אנו נוהגים בפסח לא לשמור חמץ גמור וחלק מהכיבוד הוא חמץ גמור.
מה עלינו לעשות?

תשובה:

שלום רב

גם חמץ שנמצא בשמירתך ובאחריותך עוברים עליו בפסח, לכן יש להשתדל לגמור את החמץ לפני פסח, ואם לא מצליחים, יש להקנותו לאדם שכן סומך על המכירה גם לענין חמץ גמור, שימכרנו בתוך ביתו.