לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרגול נהיגה בחוה"מ

שאלה:

שלום רב
אשתי מעונינת שאתרגל איתה נהיגה [יש לה רשיון, אך היה צעירה] האם מותר לי לחכות עם זה לחוה"מ פסח, כי אז שנינו יותר פנויים.] או שזה נקרא מכוון מלאכתו למועד.
יש לציין שיהיה לה הנאה גדולה מזה, שמאד מחכה לזה, וזה מבחינתי סוג של מתנת יו"ט, כך שהתרגול יהיה מבחינתה שמחה ולא כ"כ טירחא.

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה לתרגל בחול המועד. זה לא מלאכת אומן, ואין בזה איסור. משיעורי נהיגה יש להמנע, כיון שזו מלאכה הנעשית בשכר, אבל תירגול משפחתי זה בסדר גמור.