שינוי מקום בברכות / תרומות ומעשרות מעץ בחצר

שאלה:

מחילה על כמות השאלות אבל הן דחופות
לשיטת הרב עובדיה זצל
1. האם צריך לברך שוב במידה בבית פרטי שלי יצאתי לחצר שמוקפת גדר ובתוך החצר ישנה יחידת דיור (קראוון) שבה אחי גר עם אשתו. נכנסתי ליחידת הדיור. האם אצטרך לברך שוב ברגע שנכנסתי הביתה?
2. מה הדין אם בבוקר נגעתי בתפילין רבנו תם לפני תפילין רשי? מעביר על המצוות?
3. האם ניתן להפריש תרומות ומעשרות לעץ לימון מראש לשנה? יש חשש שבני הבית יאכלו בלי להפריש. במידה וכן, מה לעשות? האם ניתן להכניס את הפירות דרך החלון?
4. האם מותר לשטוף שטיפה פנימית בזמן שבע נקיים?
5. לאחר פסח, האם מותר לאכול סוכר או קפה שלא נמכרו בפסח ?
6. האם מותר להתייחד בבית שבו החמות ובנה נמצאים?

תשובה:

שלום רב

  1. כיון שהיחידת דיור הזו מיוחדת ונמצאת תחת בעלותו או שליטתו של אחיך, והוא לא סתם אורח שם, נראה שיש לברך שוב.
  2. אין בכך חשש זה, כיון שהלכה כרש"י ורק בזה מתקיימת המצוה, אלא שהנהגה טובה על פי קבלה ןהניח גם רבינו תם.
  3. לא ניתן להפריש מראש לפני שהם מתחייבים בכך. הכנסה דרך חלון מתירה רק אכילת עראי כמו מתחת לעץ או לתת לבהמה, אבל זה לא יפטור את הבעיה.
  4. אין כל בעיה, אבל אם זה נעשה לפני הבדיקות יש להמתין רבע שעה ורק אחר כך לבדוק.
  5. אין חשש כלל.
  6. אין בעיה.

יום נעים.