פדיון הבן בלי ה31

שאלה:

שלום רב , בני נולד בתאריך 14/9/2013 י' בתשרי תשע"ד (בשעות הבוקר לפני רדת החמה) , ערכתי לבני פדיון הבן בתאריך 13/10/13 בערב (אחרי שקיעת החמה בוודאות) , למרות ששאלתי מס' רבנים רציתי לדעת האם נהגתי נכון ופדיתי את בני כמו שצריך (מקווה בעז"ה שכן) .. ? ומה אני צריך לעשות חס וחלילה במידה ופדיתי את בני מוקדם ?

תשובה:

שלום רב

למעשה הפדיון נעשה בליל ה31 ולהלכה נחלקו בכך הש"ך וברכי יוסף, הכרעת הגר"ע יוסף על פי מקורות רבים שלמנהג הספרדים פודים גם לכתחילה בליל ה31, אולם האשכנזים נהגו להמתין ליום שלמחרת, בכל מקרה לכל הדעות הפדיון חל. ראה עוד כאן.