עניית אמן באמצע ברכה ארוכה – ברכת המזון

שאלה:

בס"ד,
האם מותר לענות "אמן" על ברכה של יהודי , בזמן שאני מברך ברכת המזון באמצע הברכה הרביעית , היינו לאחר " לעד האל אבינו מלכנו " מדין ברכה ארוכה כשם שמותר לענות אמן באמצע ברכת "אשר יצר ?

תשובה:

שלום רב

גם באמצע ברכות קריאת שמע אסור לענות אמן על שאר ברכות, אלא רק אמן יהא שמיה רבה ודאמירן בעלמא, ויש אומרים גם הא-ל הקדוש ושומע תפילה, ראה שו"ע סי' סו סעי' ג ומשנה ברורה שם ס"ק יז – יח.

וראה בחיי אדם כלל ה סעי' יג שאותם כללים האמורים בברכות קריאת שמע נכונים גם בברכות ארוכות אחרות כמו שהזכרת.